מאז שחזרתי מהודו והחלטתי לצמצם את צריכת המזון מן החי, יש לי חשק להכין תבשילים הודים. אני עובדת ליד שוק הכרמל ופעם בשבוע יש לי הזדמנות לקפוץ ולקנות מגוון של ירקות ופירות טריים. אחת הקטניות שאפשר למצוא אותה טרייה בעונה הזו של השנה היא אפונה ירוקה מלאה בגרגרים שמנמנים ומזמינים.
המתכון הזה הוא טבעוני, משביע ומחמם. מעט עבודה והמון טעם וריח. לתבשיל קוראים אלו מאטאר, שזה תפוח אדמה ואפונה בהודית.
מצרכים:
כוס אפונה ירוקה טריה או קפואה
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
בצל בינוני
3 שיני שום
פלפל אדום חריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים)
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
עגבניה גדולה
מעט שמן זית
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה כורכום
כפית זרעי כוסברה טחונה
כפית פפריקה אדומה
חצי כפית גראם מסאלה
חופן כוסברה טריה קצוצה
מלח
אופן ההכנה:
המתכון הזה הוא טבעוני, משביע ומחמם. מעט עבודה והמון טעם וריח. לתבשיל קוראים אלו מאטאר, שזה תפוח אדמה ואפונה בהודית.
מצרכים:
כוס אפונה ירוקה טריה או קפואה
2-3 תפוחי אדמה בינוניים
בצל בינוני
3 שיני שום
פלפל אדום חריף (אפשר לוותר אם לא אוהבים)
כף ג'ינג'ר טרי קצוץ
עגבניה גדולה
מעט שמן זית
כפית שטוחה כמון
כפית שטוחה כורכום
כפית זרעי כוסברה טחונה
כפית פפריקה אדומה
חצי כפית גראם מסאלה
חופן כוסברה טריה קצוצה
מלח
אופן ההכנה:
- מקלפים תפוחי אדמה וחותכים לקוביות 2ס"מ*2ס"מ, מניחים בסיר, ממלאים מים מבשלים עד לרתיחה מנמיחים מעט ומבשלים כעשר דקות. שומרים כוס מים מהנוזלים של התפוחי אדמה ומסננים אותם.
- בסיר רחב מעט שמן זית ומוסיפים את הכורכום והכמון שיספגו ויפיצו ריח
- קוצצים את הבצל-צ'ילי-ג'ינג'ר-שום ומוסיפים כל פעם אחד מהם בסדר הזה. חותכים את העגבניה לקוביות ומוסיפים גם אותה. מנמיכים את האש.
- מוסיפים את התופחי אדמה והאפונה וכוס המים ששמרנו בצד. מביאים לרתיחה ומוסיפים את שאר התבלינים. מבשלים כרבע שעה על אש נמוכה, טועמים, מתקנים את התיבול.
- ממשיכים לבשל על אש נמוכה ומערבבים מדי פעם בכדי שלא ישרף בתחתית. אם חסרים נוזלים, אפשר להוסיף מים. לטעום שוב, לוודא שהאפונה התרככה.
- להגיש עם כוסברה קצוצה מעל (ומומלץ גם איזו חתיכת לימון כבוש).
- בתאבון!
רונה! תעשי לי שני צמחוני!!!!!!
ReplyDelete