יש תותים נהדרים עכשיו, למה לא לנצל אותם?
מתכון קצר וקליל לקאפקייקס מושלמים, רוב מתכוני הקאפקייק ורוב הקאפקייקס שתאכלו בחוץ, עם כל היופי והמתיקות, הקרם מבוסס על חמאה ואבקת סוכר. מצאתי תחליף מושלם שתמיד עובד ויציב בקישוטים.
אם אין לכם תבנית קאפקייקס אפשר לקנות תבנית כזו חד פעמית, עם מנג'טים מתפרקים. לפעמים זה הרבה יותר נוח.
מהכמות הזו יצאו לי כ-15 קאפקייקס בינוניים.
לאפייה:
כוס וחצי קמח
כוס סוכר
3 ביצים
חצי כוס שמן
200 מ"ל (גביע) שמנת חמוצה
כפית אבקת אפיה
כפית תמצית וניל
קמצוץ מלח
לציפוי
שמנת מתוקה
אינסטנט פודינג וניל (זה סוד הקסם!)
מחית תותים מ-10 תותים + כף סוכר
הוראות הכנה:
לחמם תנור ל-180 מעלות.
להפריד את הביצים, את החלמונים לערבב עם שליש מכמות הסוכר ותמצית וניל, לאט להוסיף שמן עד שהם מגיעים למרקם אחיד . את החלבונים להקציף בנפרד ולאט לאט להוסיף סוכר עד לקבלת קצף יציב.
להוסיף קמח, אבקת אפיה ומלח לתערובת השמן-סוכר-חלמונים ואת השמנת חמוצה ולערבב, אם התערובת מעט סמיכה אפשר להוסיף רבע כוס מים/חלב.
לקפל את קצף החלבונים לתוך תערבות בעדינות עד לקבלת תערובת אחידה.
לחלק בתבנית קאפקייקס, עד שלושתרבעי הגובה ולאפות בערף 25-30 דקות, תלוי בתנור שלכם.
הכנת הציפוי
את התותים לשטוף היטב, להוסיף כף סוכר ולטחון (אפשר בבלנדר, אפשר במוט בלנדר, מה שנוח, עובד) עד לקבלת מרקם סמיך ללא חתיכות תותים.
בקערה נפרדת שמנת מתוקה, אינסטנט פודינג ו-5 כפות מהרוטב תותים, להקציף עד לקבלת מרקם סמיך ויציב.
כשהקאפקייקס מוכנים, לקשט בציפוי, מעט טיפונת מהרוטב תותים וקצת סוכריות אם בא לכם.
בתאבון :)
אני מתלבטת, מעדיפים מתכונים שמפרטים כל שלב בתהליך? או מתכוני תכלס?
Short and easy strawberry vanilla cupcake recipe with a trick for the frosting, instead of eating butter and sugar powder. From this recipe
~15 Cupcake:
1.5 cups flour
1 cup of sugar
3 eggs
0.5 cup vegetable oil
200 ml sour cream
1 tsp baking powder
1 tsp vanilla extract
a pinch of salt
Frosting:
250 ml whipping cream
Vanilla Instant pudding
10 strawberries
1 tbsp sugar
Preheat oven to 180 degrees
separate the egg yolks and and mix it with third of the sugar in large mixing bowl, add oil and vanilla extract. Add flour, baking powder and sour cream and mix till smooth.
In another bowl Add egg whites and slowly add sugar, mix it until smooth and fluffy.
mix all together slowly. Fill liners 2/3 full of batter. Do not overfill. Bake 25-30 minutes or until toothpick inserted in center comes out clean.
Frosting:
bland the strawberries with 1tbsp sugar until smooth. In a large bowl add whipping cream and instant pudding, and 5 tbsp of the strawberries mix, whip it all together until stiff.
Frost and decorate your vanilla cupcakes as desired.
מעדיפה הסבר מפורט על כל שלב ובסוף את פינת התכל'ס. :)
ReplyDeleteאה, וזה נראה ממש יאמי :)
ReplyDeleteנראה מעולה! בעיקרון אני מעדיפה מתכוני תכל'ס והרחבה רק אם יש איזה אלמנט מיוחד :)
ReplyDelete