Pages

Almond butter cookies || עוגיות שקדים וחמאה נימוחות



Few years ago, when Eyal and I started dating, he had to fly for a business trip. I wanted to surprise him with something sweet when he comes back. So I baked these cookies, and put them in a nice jar with a bow and a note from me. They came out so good. 
When I wanted to reproduce the great success I failed, looked all over my recipes and into other recipes and found nothing. 
In the past few days, I tried few times and finally nailed it! 

לפני כמה שנים, כשאיל ואני היינו בתחילת הקשר, הוא טס לענייני עבודה ויום לפני שחזר, רציתי להפתיע אותו עם משהו מתוק וביתי. אפיתי את העוגיות האלה, שמילאו את הבית בריח מדהים. ארזתי אותן יפה יפה בצנצנת זכוכית והנחתי במטבח שלו עם פתק קטן.
בזמן האחרון התחשק לי לשחזר את ההצלחה, חיפשתי בין המתכונים שלי, חיפשתי באינטרנט, עשיתי ניסויים כאלה ואחרים אבל לא יצא בדיוק כמו אז. עד היום. סוף סוף הצלחתי לשחזר את הטעם המושלם.
עוגיה מושלמת לצד כל משקה חם, נימוחה ומתוקה בדיוק במידה הנכונה. ההכנה לוקחת רבע שעה ועוד רבע שעה בתנור, הבית מתמלא בריחות של אפיה. מהמתכון הזה יוצאות כ-35 עוגיות.


Ingredients ~35 cookies:
2 cups all purpose flour
half a cup granulated sugar
1 cup granulated white almonds
200gr of butter
seeds from 1 vanilla bean and\or lemon\orange zest
pinch of salt
Granulated sugar
מצרכים:
2 כוסות קמח
חצי כוס אבקת סוכר
כוס שקדים טחונים (כמה שיותר דק)
200 גרם חמאה רכה (בטמפ' החדר)
גרגרי וניל ממקל וניל אחד או/ו גרידת לימון/תפוז
קורט מלח
אבקת סוכר לפיזור מעל

אופן הכנה:
מחמיים תנור ל180 מעלות. בקערת לישה מוסיפים את כל החומרים היבשים (קמח, סוכר שקדים טחונים ומלח) ומערבבים, חותכחים את החמאה לקוביות ומפזרים מעל התערובת היבשה ומוסיפים את מקל הוניל. ממשיכים ללוש עד לתערובת אחידה ולא דביקה.
יוצרים כדורים בקוטר 3 ס"מ ומשטחים מעט ולתנור ל-12-15 דקות. העוגיות צריכות להשאר בהירות מאוד.  מוציאים מהתנור, בוזקים אבקת סוכר מיד ומחכים שיתקרר. בתאבון.

Preheat oven to 180c or 350f, in mixing bowl, add all dry ingredients and mix, add butter and vanilla seeds. Mix until smooth, create 3cm balls, line cookies on baking paper and into the oven for 12-15 mins, until lightly browned. When ready, sprinkle with granulated sugar and cood down. Enjoy.




No comments:

Post a Comment

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...