Pages

Meatless Monday 04.03.13

לא פרסמתי שום דבר בשבוע שעבר, אז אני מפצה עם מתכון מעולה ועוד הפתעה קטנה. 
לפעמים בא לי לאכול משהו שהוא לא תבשיל, משהו טעים וטבעוני שאפשר "לחטוף" אבל הוא לא ירק או פרי. משהו כמו קציצת ירק. אז עשיתי הרבה נסיונות לכל מיני קציצות וכמעט אף פעם לא הצלחתי להכין משהו שנשאר יציב והיה כ"כ טעים. עד שפגשתי חברה, שאמרה לי שהיא פשוט זרקה כמה ירקות למחבת, טיגנה קצת והכינה מזה קציצות. 
נסיתי ונפלתי לקסם. זה המתכון הראשון מתוך סדרה של כמה ניסויים שעשיתי וכולם נזללו במהירות שיא!
I didn't post any meatless Monday recipe last week, so I chose EXTRA yummy veg cutlets for today's post plus a nice surprise.
Sometimes I am trying to some up with something to snack and I don't feel like having another fruit or vegetable. When I met my friend Ifat, she told me she make a veggie cutlets, she just throws whatever vegetables she has on a pan, for a light fry, mix it together with tahinni and it makes a good deal. Here is the English Version

מצרכים לכ-20 קציצות:
בצל סגול קצוץ
3-4 גזרים בינוניים מגורדים
בטטה קטנה מגורדת
חופן עלי תרד שטופים וקצוצים
עדשים כתומות  (בערך 4-5 כפות)
3 כפות קוואקר
שתי כפות טחינה
מלח-פלפל-פפריקה ואם אוהבים אפשר פלפל אנגלי.
מעט שמן זית לטיגון

אופן ההכנה
במחבת מחממים שמן זית ומטגנים את הבצל עד שמתרכך, מוסיפים את הגזר והבטטה ומטגנים עד שהם מכהים את צבעם ומתרככים. מוסיפים תרד למספר דקות וסוגרים את הגז. מעבירים את התערובת לקערה.
את העדשים הכתומות טוחנים לאבקה במטחנת תבלינים (אם אין מטחנת תבלינים אפשר לבשל במים כ-15 דקות עד שמתרכך או להחליף ב-3 כפות קמח חומוס).
מחממים תנור ל-180 מעלות צלזיוס.
מוסיפים את העדשים, הטחינה, הקוואקר ומתבלים. טועמים (איזה כיף שמתכונים טבעוניים אפשר לטעום בכל שלב בתהליך מבלי לחשוש!).
יוצרים קציצות בגודל בינוני ומסדרים על נייר אפייה שמעליו מרחתם מעט שמן זית. אופים כ-40 דקות או עד שהקציצות מזהיבות.
בתאבון!



Ingredients for 20 Veg cutlets:
Chopped red onion
3-4 medium carrots, grated
Small sweet potato, grated
A handful of spinach leaves, washed and chopped
Red lentils (about 4-5 tablespoons)
3 tablespoons dry oatmeal
Two tablespoons tahini
Salt - pepper - paprika and allspice if you like.
Olive oil for frying

Heat the olive oil in a pan and lightly fry the onion until softened, add the carrots and sweet potato and fry until they darken the color and soften. Add spinach for 5 minutes and take it off. Transfer the mixture to a bowl.
In a spice grinder, grind the orange lentils into powder (if you do not own spice grinder you can cook in water for 15 minutes until softens or replace 3 tablespoons of chickpea flour).
Preheat oven to 180 Celsius degrees.
Add the lentils, tahinni, oatmeal. Taste (I love it that you can taste vegan food while cooking without worrying).
Create a medium-sized patties and arrange on baking sheet with a bit of olive oil. Bake about 40 minutes or until patties are golden.
Enjoy!

BEST Juice, Throw all together to a juicer!



3 comments:

  1. את חמודה, את!
    למרות שעשית לי רעב בוקר קשה עם הקציצות האלה...

    ReplyDelete
  2. וואו שוואו!! נראה מצויין!!!!!

    ReplyDelete
  3. What a great idea! :) I don't eat meat so this is perfect substitute! :)

    www.lorietta.cz

    ReplyDelete

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...