זה ללא ספק אחד הקינוחים הטעימים שהכנתי בחיי ולא רק שהוא טבעוני, הוא גם כל-כך פשוט!
מתנצלת שהתמונות לא איכותיות, לא היה לי זמן לשלוף את המצלמה, זה נחטף הרבה לפני.
בסיס המתכון הוא מהבלוג הזה, אני החלטתי לשנות מפני שהמקור נראה לי מתוק מדי ולא יציב מספיק.
לקלתית (תבנית פאי 26 ס"מ):
כוס וחצי קמח (אני השתמשתי בקמח לבן, להבא אנסה עם קמח מלא)
חצי כוס שמן קוקוס
חצי כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לשים הכל יחד כ5-7 דקות ומרפדים את התבנית היטב, עדיף מעל נייר אפיה. אופים כ-7 דקות, עד שהקלתית משחימה מעט. מוציאים מהתנור ומשטחים את הבצק שתפח קצת במרכז בעזרת כוס. בזמן שהקלתית נאפת, מכינים את המילוי.
למילוי:
250 גרם שוקולד
2 גביעים מעדן אלפרו שוקולד בלגי (125 גרם כל אחד, סה"כ 250 גרם)
2-3 כפות וויסקי או כל ליקר שתבחרו
ממיסים את השוקולד בבן מארי ומוסיפים את הוויסקי. להוריד מהאש ולערבב עם המעדנים. ממלאים את הקלתית ואופים באותה טמפרטורה כ-20 דקות. אפשר לאכול חם ואפשר לצנן ולשמור במקרר.
מתנצלת שהתמונות לא איכותיות, לא היה לי זמן לשלוף את המצלמה, זה נחטף הרבה לפני.
This is one of the best desserts I have ever made it is vegan and SUPER easy to make. I am sorry for the lousy photos. For the English version click here.
בסיס המתכון הוא מהבלוג הזה, אני החלטתי לשנות מפני שהמקור נראה לי מתוק מדי ולא יציב מספיק.
לקלתית (תבנית פאי 26 ס"מ):
כוס וחצי קמח (אני השתמשתי בקמח לבן, להבא אנסה עם קמח מלא)
חצי כוס שמן קוקוס
חצי כוס סוכר חום
כפית תמצית וניל
מחממים תנור מראש ל-180 מעלות צלזיוס. לשים הכל יחד כ5-7 דקות ומרפדים את התבנית היטב, עדיף מעל נייר אפיה. אופים כ-7 דקות, עד שהקלתית משחימה מעט. מוציאים מהתנור ומשטחים את הבצק שתפח קצת במרכז בעזרת כוס. בזמן שהקלתית נאפת, מכינים את המילוי.
למילוי:
250 גרם שוקולד
2 גביעים מעדן אלפרו שוקולד בלגי (125 גרם כל אחד, סה"כ 250 גרם)
2-3 כפות וויסקי או כל ליקר שתבחרו
ממיסים את השוקולד בבן מארי ומוסיפים את הוויסקי. להוריד מהאש ולערבב עם המעדנים. ממלאים את הקלתית ואופים באותה טמפרטורה כ-20 דקות. אפשר לאכול חם ואפשר לצנן ולשמור במקרר.
Before baking |
The base (tartlet)
1.5 cups of flour (You can use whole wheat flour)
0.5 cup of coconut oit
0.5 cup of brown sugar
1 tsp vanilla extract
Preheat oven to 350˚F (180˚C). In a bowl, mix all ingredients together for 5-7 minutes. Press into a pie plate or 10-in (26-cm) springform pan. Bake for 7 minutes until golden.
Chocolate filling:
250 dark chocolate, chopped
2 alpro soya chocolate dessert (125gr each)
Preheat oven to 350˚F (180˚C). In a double boiler on medium heat, melt chocolate, add whiskey, take off the heat and mix with the Alpro Soy chocolate dessert. Pour into the tartlet and bake for 20 minutes.
1.5 cups of flour (You can use whole wheat flour)
0.5 cup of coconut oit
0.5 cup of brown sugar
1 tsp vanilla extract
Preheat oven to 350˚F (180˚C). In a bowl, mix all ingredients together for 5-7 minutes. Press into a pie plate or 10-in (26-cm) springform pan. Bake for 7 minutes until golden.
Chocolate filling:
250 dark chocolate, chopped
2 alpro soya chocolate dessert (125gr each)
Preheat oven to 350˚F (180˚C). In a double boiler on medium heat, melt chocolate, add whiskey, take off the heat and mix with the Alpro Soy chocolate dessert. Pour into the tartlet and bake for 20 minutes.
No comments:
Post a Comment